CareHero Kursus

CareHero Kursus

Vil du være Omsorgshjælper med hjertet og hjælpe alvorlig syge børn, unge og ældre trygt gennem livets sidste faser?


Omsorgshjælper

Vil du lære en holistisk tilgang til omsorg og pleje? Hvor fokus er på velvære, ro, fred, ønsker og afklaring. Har du et varmt hjerte og vil du lære om åndelig omsorg og spirituel transformation?


Carehero klæder dig rigtig godt og grundigt på til at kunne varetage et non- medicinsk forløb. Vi sørger for at du vil føle dig tryg og klar til at varetage et forløb, hvor du gør en stor forskel for den uhelbredelig syge og deres pårørende.


Kurset giver dig en bred indsigt i professionel omsorg og bygger på et holistisk menneskesyn, hvis praksis har til formål at understøtte, hjælpe og pleje.


Du vil opnå erfaring med Omsorgshjælperens værktøjskasse og være det vikarierende håb og fremme indre fred. Du får en bred viden om at fremme syge menneskers livskvalitet og om rehabiliteringsbaserede interventioner.


Du vil også få en forståelse for tidlig, sen og terminal fase og døden. Samt den transformation der sker, når kroppen og sjælen danser med døden. Derudover tværfagligt samarbejde og planlægning af forestående død.  Samt være en mental støtte for de pårørende.


Alt dette skal du anvende, når du støtter syge mennesker i at gå trygt gennem livets faser og ind i døden.


Kursets formål


Formålet er, at få indsigt i, hvordan uhelbredelig syge mennesker kan opleve åndeligt velvære, defineret som en bekræftelse af livet i forhold til højere magter, sig selv og sine omgivelser.


Vi tager udgangspunkt i et eksistentialistisk menneskesyn og du vil lære om grundlæggende begreber indenfor åndelig omsorg, lidelse, krise, håb og mening. Derudover vil du opnå kompetencer i helhedsorienteret pleje til syge, kommunikation, planlægning og involvering. Vi har fokus på potentialer, ressourcer og muligheder for at skabe værdi, afklaring og mening.


Du vil blive undervist af et tværfagligt team af sygeplejerske, præst, bedemand og musikterapeut. Undervisningsmodulerne er opbygget, så de indeholder en god blanding af formidling, cases, workshops og samarbejdsopgaver. Vi kommer omkring alt, hvad du skal vide og kunne for at blive en nærværende Omsorgshjælper. Vores mål er, at du føler dig tryg og klar til at varetage non- medicinske forløb i et tværfagligt samarbejde med sundhedsvæsenet.


Forventninger


Jeg forventer at du har et varmt hjerte og lyst til at gøre en forskel for uhelbredelig syge mennesker. Du behøver ikke nødvendigvis at have en sundhedsfaglig baggrund, men jeg forventer at du undervejs tager nogle frivillige vagter som vågekone. Du er nysgerrig, åben og har evne til selvledelse.


Igennem forløbet vil du have mig som din mentor og støtte. Mit undervisningsteam og jeg vil klæde dig rigtig godt og grundigt på til at kunne varetage alle slags professionel omsorgsforløb både til børn, unge og ældre.


Udbytte af kurset • Teoretisk viden om palliation og terminal pleje og omsorg fra en sygeplejefaglig vinkel, herunder lindrer smerter, træthed, appetitløshed, opkastning og søvnbesvær.

 • Viden om terminale faser, sygeplejeinterventioner og holistisk care.

 • Indsigt i eksistentielle behov, åndelige aspekter, religiøse- og spirituelle ressourcer og copingstrategier.

 • Inddragelse af pårørende, samskabelsesproces og forløb.

 • Forståelsen for velvære og helende elementer, som musik terapi, blid massage, æteriske olier og blomster.

 • Kendskab til nærdødsoplevelser og transformation.

 • Viden om oprydningsprincipper og proces efter dødsfald.

 • Sparring med andre sundhedsfaglige deltagere med inddragelse af egne erfaringer fra praksis.


Som deltager vil du opnå holistiske kompetencer i livets sidste faser, åndelig omsorg til ældre og uhelbredelig syge mennesker, samt tværfagligt samarbejde. Du vil lede mennesker gennem en krise og et udviklingsforløb, samt få et robust omsorgsgrundlag, hvor du er aktiv deltager og støtte for den uhelbredelig syge. Din funktion og rolle er at bistå sundhedspersonalet med at yde omsorg.


Du vil opleve nye måder at anskue syge mennesker, hverdagen og livet på. At mestre og bruge din mentale energi og intuition på en omsorgsfuld måde, i et roligt tempo og med tilfredshed og stolthed i dit arbejde.


Du vil møde andre deltagere på holdet, men ikke med nødvendigvis de samme livserfaringer eller indsigter som dig. Du vil inddrage egne livserfaringer og oplevelser fra praksis og i diskussionerne omkring et emne opstår der dynamik og nye perspektiver, som vil skabe transformation og udvikling.


Sådan foregår det


Kurset til Omsorgshjælper strækker sig over 5 måneder. I er ca. 16 deltagere på hvert kursusforløb, og der foretages interview forud for tilsagn om plads.


Investeringen for forløbet udgør pr. deltager kr. 24.950, – ex. moms.


Tilmelding er bindende for hele forløbet.


Kursus forløbet indeholder • Teoretiske undervisningsmoduler og praktiske øvelser.

 • Dyb indsigt og bred viden som fundament for dit virke som omsorgshjælper.

 • Omsorgshjælperens værktøjskasse – en lang række praktiske teknikker og værktøjer, som er uundværlige i dit virke med uhelbredelig syge og deres pårørende.

 • Individuel supervision, coaching og sparring under hele forløbet.

 • Et stærkt netværk.

 • Kursusbevis efter endt deltagelse.


Hvor foregår det?


Uddannelsen finder sted i 2860 Søborg.


Kontakt os gerne for nærmere information. Vi glæder os til at byde dig velkommen på næste hold, der opstarter til august 2021.


Care Hero
Mette Junge Grüttner
info@carehero.dk
Tlf. 42 41 26 47

Copyright CareHero © All Rights Reserved.

Lidt sødt til pausen? Vi har opdateret vores persondatapolitik så den lever op til de nye EU-regler. Carehero.dk anvender desuden cookies til at huske indstillinger, statistikker og målretning af annoncer.